Ahmet Kaya vikipedi, Malatya doğumlu şarkıcı ve besteci yaşı kaç diye sorulduğunda 28 Ekim 1957 Doğumlu olduğunu söylemeliyiz. Küçük yaşta babası tarafından alınan bağlama ile tanışan Ahmet Kaya biyografi tarafından oldukça zorluklarla karşılaşmış bir çocukluk geçirdiğini söylemeliyiz. Fakir bir ailenin çocuğu olan Ahmet Kaya şarkıları neden bu kadar yanık dendiğinde gerçekten sorunun cevabını bu yıllarda yaşadıklarından görebiliyoruz.

Ahmet Kaya çıraklık, işportacılık ve zor işlerde çalıştığı sıralarda yazdığı bazı besteler bundan yıllar sonra ortaya çıktığında sözlerin nereden geldiğini çok daha iyi anlayabiliyoruz. 1985 yılında yayınlanan Ağlama Bebeğim albümü oldukça ses getirerek büyük bir sanatçının gelişini müjdeliyordu. Bir sonraki sene 1986 yılında ikinci ve üçüncü albümü olan Şafak Türküsü ve An Gelir albümü müzik çevreleri tarafından oldukça ilgiyle dinlendi ve beğenildi. Bir sonraki oldukça ses getiren albümü 1987 yılında Yorgun Demokrat ismiyle piyasalardaki yerini aldı. 1989 ve 1990lı yıllarda sırasıyla Resitaller 1 ve 2 seri şeklinde yayına aldığı sadece bağlama ve vokal kullandığı eserleri yıllarca dinlenecekti.

Diskografi Ahmet Kaya Albümleri

1984: Ya Rıza Şimdi
1985: Ağlama Bebeğim
1985: Acılara Tutunmak
1986: An Gelir
1986: Şafak Türküsü
1987: Yorgun Demokrat
1988: Başkaldırıyorum
1989: Resitaller-1
1989: İyimser Bir Gül
1990: Resitaller-2
1990: Sevgi Duvarı
1991: Başım Belada
1992: Dokunma Yanarsın
1993: Tedirgin
1994: Koçero (Selda Bağcan ile)
1994: Şarkılarım Dağlara
1995: Beni Bul
1996: Yıldızlar ve Yakamoz
1998: Dosta Düşmana Karşı
2001: Hoşçakalın Gözüm

Ahmet Kaya Ölümünden Sonra Yayınlanan Albümleri

2001: Hoşçakalın Gözüm
2002: Dinle Sevgili Ülkem
2003: Biraz da Sen Ağla
2005: Kalsın Benim Davam
2006: Gözlerim Bin Yaşında
2010: Ülkemde Son Turnem
2014: Bir Eksiğiz
  Şarkıcıyı Spotfiy'da Bul
  Şarkıcıyı YouTube'da Ara